2021. May 07. Friday
2021. május 07. péntek
 | Oldaltérkép

ETK Elektronikus Képzési KözpontETK Önkormányzati Klub
news menu leftnews menu right

Tanácsadás

Nyomtatás E-mail

Belső ellenőrzés, belső kontrollok
Belső ellenőrzési szolgáltatóként tanácsadási tevékenységet is végzünk, értékeljük, auditáljuk a kontrollokat, támogatást nyújtunk a szervezet fejlesztéséhez, illetve egyedi vizsgálatokat végzünk.
Támogatjuk partnereink folyamatszabályozási tevékenységét, szabályzataikat felülvizsgáljuk, kockázatelemzéseket végzünk a belső kontrollrendszer megfelelő kialakításhoz, fejlesztéséhez.
Elvégezzük a belső ellenőrzési szervezet független külső minőségértékelését az IIA szabványok szerint, fejlesztési javaslatokat fogalmazunk meg és a megfelelőségről hivatalos igazolást adunk ki.

Integrált kockázatkezelési rendszerek kialakítása, támogatása
A költségvetési szervek mellett már a köztulajdonú vállalatoknak is kötelező integrált kockázatkezelés rendszert működtetniük. Az ETK Szolgáltató zRt. filozófiája szerint a megfelelően kialakított kockázatmenedzsment tevékenység jelentős értéket teremthet a szervezetek számára, és ehhez kipróbált, gyakorlati megközelítésű módszertant dolgozott ki.
Módszertanunkat egyre több szervezet alkalmazza, jelenleg is több partnerünkkel is dolgozunk az integrált kockázatkezelési rendszerük kialakításán. Többnapos, népszerű tréningjeinken évek óta képezzük a kockázatkezelési szakembereket.
Célunk a fenntartható módon kialakítandó kockázatmenedzsment rendszer, amely egyrészt azonosítja és értékeli a szervezet kulcskockázatait, másrészt támogatja a vezetést céljainak elérésében az optimális kockázati környezet megteremtésével.

Megfelelést támogató szervezeti egység kialakítása
A 339/2019. (XII. 23.) Korm. rendelet a köztulajdonban álló gazdasági társaságok belső kontrollrendszeréről jelentős kihívások elé állítja az állami és önkormányzati tulajdonú nagyvállalatok felső vezetését és főbb döntéshozóit: szűk határidőn belül fel kell állítani és - az adott szervezet integráns részeként - működésbe kell hozni a megfelelési funkciót, mint szervezeti egységet!
Az ETK Szolgáltató zRt. már számos hazai köztulajdonban álló vállalat, és közintézmény számára segített a megfelelési-, a belső kontroll- és a kockázatkezelési folyamatok erősítésében, az adott szervezeti egységek kialakításában, szabályozásának és működési rendjének meghatározásában.
Gyakorlati ismereteinket felhasználva olyan megközelítést dolgoztunk ki, ami megbízóink számára testre szabott és költséghatékony megoldást biztosít az új Kormányrendeletnek való megfelelésben. Partnereink igénye szerint külső szolgáltatóként megfelelési tanácsadó tevékenységet is ellátunk.

Információbiztonsági tanácsadás
A cégek üzleti szempontból kritikus információi, informatikai rendszerei, valamint folyamatai biztonságának elősegítésére információbiztonsági irányítási rendszer tervezésére, kiépítésére és működtetésére adunk megoldást.
Tanácsadó szolgáltatásunk célja, hogy csökkenjenek az információbiztonsági kockázatok, biztonságosabbá váljanak a szolgáltatások a kockázatok kezelése, az információbiztonság szabályozottságának felülvizsgálata és az infrastruktúrát érintő fejlesztések programok végrehajtása által.
Partnereink igénye szerint külső szolgáltatóként adatvédelmi és információbiztonsági felelős tevékenységet is ellátunk.