2021. May 07. Friday
2021. május 07. péntek
 | Oldaltérkép

ETK Elektronikus Képzési KözpontETK Önkormányzati Klub
news menu leftnews menu right
Főoldal Szolgáltatásaink Megfelelési tevékenység támogatása

Megfelelési tevékenység támogatása

Nyomtatás E-mail

 

Megfelelést támogató szervezet kialakítása

 

A 339/2019. (XII. 23.) Kormányrendelet jelentős kihívások elé állítja az állami és önkormányzati tulajdonú nagyvállalatok felső vezetését és főbb döntéshozóit, ugyanis a rendelet szerint az adott szervezet integráns részeként fel kell állítani és működésbe kell hozni a Megfelelési („Compliance") funkciót, mint szervezeti egységet!

Az ETK Szolgáltató zRt. már számos hazai köztulajdonban álló társaságnál és közintézménynél közreműködött a megfelelési rendszerének kialakításában, a kockázatkezelési folyamatok erősítésében, szabályozásának és működési rendjének meghatározásában.

Gyakorlati ismereteinket felhasználva olyan megközelítést dolgoztunk ki, ami megbízóink számára testre szabott és költséghatékony megoldást biztosít az új Kormányrendeletnek való megfelelésben. A szükséges lépések:

· Diagnosztika: felmérjük partnereink integritási kockázatait, és meghatározzuk azokat a főbb területeket (folyamatok, eljárások, politikák és szabályzatok, szervezeti-működési rend, jelentések), ahol a Kormányrendelet tartalma alapján fejlesztésekre van szükség.

  • Kialakítás: a szükséges képzésekkel együtt partnereinkkel közösen elvégezzük a szükséges fejlesztéseket, kialakítjuk a szabályozó környezetet és eljutunk a működés beállításáig.
  • Támogatás: folyamatos rendelkezésre állással biztosítjuk a szakmai tudásmegosztást, a fejlődést és az együttműködést az érintettek bevonásával. Szükség esetén ellátjuk a megfelelési tanácsadói feladatot, illetve betanítjuk partnereink saját kijelölt munkatársait.

A megfelelési tanácsadói tevékenységünk támogatja a szervezet vezetését a jogszabályi megfelelésen túl a szervezeti célok elérésében.

Referenciáinkból:

  • Északdunántúli Vízmű Zrt. – megfelelést támogató szervezet kialakítása, megfelelési tanácsadói tevékenység ellátása
  • ÉMI Nonprofit Kft. – megfelelést támogató szervezet kialakítása
  • STU Repülés-technológiai Felületkezelő Kft. – megfelelést támogató szervezet kialakítása, megfelelési tanácsadói tevékenység ellátása
  • Budapest Bábszínház Nonprofit Kft. – megfelelést támogató szervezet kialakítása, megfelelési tanácsadói tevékenység ellátása
  • Vígszínház Nonprofit Kft. – megfelelést támogató szervezet kialakítása, megfelelési tanácsadói tevékenység ellátása
  • OMSZI Intézményellátó Nonprofit Kft. – megfelelést támogató szervezet kialakításaMiskolczi Tamás, elnök                   
ETK Szolgáltató zRt.                                   
tel: 20-935-0303
email: miskolczit @ etk-rt.hu