2021. May 07. Friday
2021. május 07. péntek
 | Oldaltérkép

ETK Elektronikus Képzési KözpontETK Önkormányzati Klub
news menu leftnews menu right
Főoldal Szolgáltatásaink A belső ellenőrzési rendszerek külső minőségértékelése a nemzetközi sztenderdek szerint

A belső ellenőrzési rendszerek külső minőségértékelése a nemzetközi sztenderdek szerint (1312-es sztenderd)

A belső ellenőrzés - a normákban megfogalmazott definíció szerint - olyan független, objektív bizonyosságot adó eszköz és tanácsadói tevékenység, amely értéket ad a szervezet működéséhez és javítja annak minőségét. Módszeres és szabályozott eljárással értékeli és javítja a kockázatkezelési, a kontroll és az irányítási folyamatok hatékonyságát, ezáltal segíti a szervezeti célok megvalósítását.


Egy hatékony, minőségi munkát végző belső ellenőrzési tevékenység, megfelelve a belső ellenőrzés definíciójában foglaltakra,  nagyobb értéket teremthet a szervezet részére. A belső ellenőrzési szakma is kialakította azokat a nemzetközi sztenderdeket, eljárásokat és jó gyakorlatokat, amelyek a független, magas szakmai színvonalú és szisztematikus munkavégzéshez szükségesek, ezek követése jelenthet garanciát az értékteremtésre is. A szakmai sztenderdek, a belső ellenőrök számára, követendő elvárásokat fogalmaznak meg. Az elvárásoknak való megfelelést általánosan külső független értékelésekkel lehet megvizsgálni.


Az ETK Szolgáltató zRt külső minőségértékelő képzések lebonyolítója, belső ellenőrzési szolgáltatásokat, belső ellenőrzési és belső kontroll rendszerek értékelését végző szervezet. Sokéves tapasztalatait felhasználva képes, és magas színvonalon lebonyolítani a független külső értékeléseket, és kidolgozni az egyes szervezetek számára legjobbnak vélt egyedi megoldásokat is.


A külső minőségértékelés elvégzésekor:


•    értékeljük a Szervezet belső ellenőrzési tevékenységének hatékonyságát és eredményességét,
•    fejlesztési lehetőségeket azonosítunk, ötleteket, tanácsot adunk a belső ellenőrzési tevékenység teljesítményének javítására,
•    véleményt mondjunk arról, hogy a belső ellenőrzés mennyire igazodik a Belső Ellenőrzés Szakmai Gyakorlatának Nemzetközi Normák legfontosabbként azonosított pontjaihoz, valamint az IIA Etikai Kódexéhez.
•    visszacsatolást adjunk a Szervezet vezetése számára a belső ellenőrzés működéséről, érettségéről.


A külső minőségértékelési munka eredményeképpen:


•    elkészül egy összefoglaló strukturált jelentés,
•    növekedhet a belső ellenőrzési tevékenység szakmai, erkölcsi megbecsülése, hitelessége
•    növekedhet a belső ellenőrzési szervezet támogatottsága, szervezeti hitelessége
•    javul a vezető testületek ellenőrzési kötelezettségeiknek való megfelelés
•    folyamatos fejlesztések révén javul a sztenderdeknek való megfelelés és az belső ellenőrzési szervezett érettsége
•    észrevételek, javaslatok megvalósításával növekszik a belső ellenőrzés értékteremtése a vállalati célok elérésében
•    az értékelő csapat több mint 10 éves szakmai tapasztalata és széles látóköre lehetőséget nyújt az értékelés során szakmai konzultációra is.


Az értékelést követően igazoljuk a független külső értékelés megtörténtét, teljeskörű értékelést adunk vagy megnevezzük, hogy a szervezet mely főbb IIA normakövetelménynek felelt meg, és fejlesztési javaslatokat fogalmazunk meg a belső ellenőrzési szervezetre, tevékenységre és munkatársakra egyaránt.


Az értékelési projekt vezetője: Miskolczi Tamás, elnök

Telefon: 222-4043

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.