2021. May 07. Friday
2021. május 07. péntek
 | Oldaltérkép

ETK Elektronikus Képzési KözpontETK Önkormányzati Klub
news menu leftnews menu right
Főoldal Kiadványok ETK pénzügyi füzetek
ETK pénzügyi füzetek
Amit a tőzsdéről és a kockázatokról tudni kell Nyomtatás E-mail

Amit a tőzsdéről és a kockázatokról tudni kellRotyis József
A BÉT működéséről, szereplőiről és termékeiről szól a BÉT volt ügyvezetője által írt füzet. Megismertet a részvények, érékpapírok bevezetésének követelményeivel, a tőzsdei ajánlatok fajtáival, az értékpapírügyletek elszámolásának és teljesítésének módozataival, bevezet a határidős kereskedés rejtelmeibe. Mindezek mellett a tőzsdei befektetés kockázatát és ennek csökkentésének lehetőségeit is bemutatja.
A kiadvány ára: 790 Ft (bruttó)
Megrendelés

 
Amit a hazai állampapírpiacról tudni kell Nyomtatás E-mail

Amit a hazai állampapírpiacról tudni kellWermester Zsolt
A magyar befektetési piac meghatározó szeletét adják az állampapírok. A kiadvány bemutatja ezek fajtáit és jellemzőit, kibocsátásuk feltételeit. A kibocsátási módok előnyeinek és hátrányainak elemzését követően a már kibocsátott papírok másodlagos piacát is megismerhetik az olvasók. A magyar értékpapír piaci számítások eltérnek más országok gyakorlatától, ezért néhány számítási példán keresztül megtudhatják hogyan értelmezhetők a különféle befektetési ajánlatok hozammutatói.
A kiadvány ára: 790 Ft (bruttó)
Megrendelés

 
Amit a befektetési alapokról tudni kell Nyomtatás E-mail

Amit a befektetési alapokról tudni kellBrückner Gergely
A közgazdász szerző bemutatja a piacon működő befektetési alapok típusait és értékeli azok befektetési politikáját. Az alapvető törvényi szabályozások mellett elemzi a hazai piacot, az alapkezelők és az elért hozamok szerint. Néhány alapvető számításon keresztül bemutatja a nettó eszközérték fogalmát és számítási metodikáját.
A kiadvány ára: 790 Ft (bruttó)
Megrendelés

 
Amit a brókerválasztásról tudni kell Nyomtatás E-mail

Amit a brókerválasztásról tudni kellGolubeff Lóránt
Mi alapján válasszunk brókercéget? Bemutatja mindazt, amit egy brókercég működéséről tudni kell a számlavezetéstől, az ügyletek teljesítésén át egészen a lombardhitel fogalmáig. Elmondja a fontosabb adózási tudnivalókat és azon szempontokat, amelyek alapján érdemes a brókercéget kiválasztani.
A kiadvány ára: 790 Ft (bruttó)
Megrendelés

 
Amit a részvénypiacról tudni kell Nyomtatás E-mail

Amit a részvénypiacról tudni kellNyomárkay Kázmér
A közgazdász-szakíró könyvében bemutatja a tőzsdei részvénykategóriákat és az azokban szereplő papírokat. Kitér az egyre divatosabbá váló nemzetközi részvényvásárlási lehetőségekre is. Elemzi a hazai értéktőzsde forgalmát és szereplőit, majd elemzési technikákat mutat be.
A kiadvány ára: 790 Ft (bruttó)
Megrendelés

 
Amit a befektetők védelméről tudni kell Nyomtatás E-mail

Amit a befektetők védelméről tudni kellVörös László - Farkas Péter
A PSZÁF-BEVA szerzőpáros a hazai befektető védelmi szabályozást jeleníti meg. A befektetők kockázatát és annak szintjeit értékeli, illetve azon eseteket amikor már állami beavatkozásra van szükség az esetleges veszteségeket elkerülendő.

A kiadvány ára: 790 Ft (bruttó)
Megrendelés

 
Amit a BUX-üzletekről tudni kell Nyomtatás E-mail

Amit a BUX-üzletekről tudni kellFellegi Tamás
A befektetők körében divatos és likvid határidős piaci kereskedést írja le könyvében a szerző, ezek közül is a legkedveltebb, a BUX-indexre kötött derivatívák a központi téma. A határidős kereskedés gyakorlatát, költségeit, kockázatát értékeli és vezeti le konkrét példák segítségével.
A kiadvány ára: 790 Ft (bruttó)
Megrendelés

 
Amit a portfolióépítésről tudni kell Nyomtatás E-mail

Amit a portfolióépítésről tudni kellFekete Zsolt - Köböl Ákos
A szerzőpáros a hazai piacon lehetséges portfoliók összeállításának technikáját, a különböző portfolió típusokat és az azokban lévő instrumentumok kiválasztásának szempontjait vázolja. Külön kitérnek a kockázatcsökkentő fedezeti ügyletekre és a portfolió építés költségeinek és hozamának értékelésére.
A kiadvány ára: 790 Ft (bruttó)
Megrendelés

 
Amit a devizapiacokról tudni kell Nyomtatás E-mail

Amit a devizapiacokról tudni kellUzonyi Imre
A szerző a devizapiac gyakorló szereplője - a Hamilton International Tőzsdeügynökség Rt. egykori elnök vezérigazgatója végigvezeti az olvasót a devizával kapcsolatos üzletek valamennyi fázisán, pontos számításokkal, módszerekkel egészítve ki mondandóját.

A kiadvány ára: 790 Ft (bruttó)
Megrendelés

 
Amit az önkéntes nyugdíjpénztárakról tudni kell Nyomtatás E-mail

Amit az önkéntes nyugdíjpénztárakról tudni kellGaál Attila
A fiatalabb, illetve középkorú generációnak hozzá kell szokni a gondolathoz, hogy öregkorukban nyugdíjukat nem kizárólagosan a társadalombiztosítási rendszerből fogják kapni, hanem annak egyéb forrásai is lesznek. Úgy is fogalmazhatunk, hogy nyugdíjba vonulás után a korábbi életszínvonalukat pusztán a TB nyugdíj várhatóan nem fogja biztosítani, ehhez az életük során gyűjtött egyéb megtakarítások is szükségesek. Az egyik ilyen típus az önkéntes nyugdíjpénztár, amely jelenlegi nagyságrendje alapján a legnagyobb önkéntes nyugdíjcélú megtakarítási forma. A szakmai füzetek sorozat tizenegyedik darabja összefoglalja mindazt, amit az önkéntes nyugdíjpénztárak szolgáltatásairól, működéséről, legfontosabb jellemzőiről tudni kell. Szól a kiválasztás szempontjairól, a belépés, illetve pénztárváltoztatás teendőiről. A szakmai kis könyv segítséget nyújt mindazoknak, akik szeretnék megismerni a megreformált nyugdíjrendszer harmadik pillérét, hogy okosan dönthessenek és gondoskodhassanak a nyugodt nyugdíjas éveikről.
A kiadvány ára: 980 Ft (bruttó)
Megrendelés

 
Amit az egészségpénztárakról tudni kell Nyomtatás E-mail

Amit az egészségpénztárakról tudni kelldr. Tóth Melinda
Az egészségügyi szolgáltatások jelentős részét - a befizetett járulékaink felhasználásával - a tb rendszer finanszírozza. A szolgáltatások igénybevételekor azonban legtöbbször mégis fizetnünk kell - a gyógyszer, a gyógyászati segédeszközök kiváltása, vizitdíj, magánpraxis igénybevétele mind-mind pénzbe kerül. Az önkéntes egészségpénztárak funkciója éppen e kiadások finanszírozása, az egyén szempontjából a költségek csökkentése. A kiadvány bemutatja, milyen előnyt jelent a pénztári tagság, megismertet a tagsági jogviszony létesítésére, a tagdíjfizetésre, az egyes ellátásokra, valamint a pénztárak működésére vonatkozó legfontosabb információkkal.
A kiadvány ára: 980 Ft (bruttó)
Megrendelés

 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 3

CIA oktatás

Képesített Belső Ellenőr (Certified Internal Auditor
nemzetközi oklevél megszerzésére felkészítő képzés

VIDEO

Elektronikus oktatás

E-learningAz elektronikus oktatási forma költséghatékony eszköze lehet szakemberek képzésének. Folyamatosan bővítjük kész kurzusaink számát, testreszabott képzési programok megtervezését és lebonyolítását is kínáljuk.

Bővebben