2021. May 07. Friday
2021. május 07. péntek
 | Oldaltérkép

ETK Elektronikus Képzési KözpontETK Önkormányzati Klub
news menu leftnews menu right
Főoldal Kiadványok Belső ellenőrzési szakkönyvek
Belső ellenőrzési szakkönyvek
A Belső Ellenőrzés Szakmai Gyakorlatának Keretrendszere - Megvalósítási útmutató Nyomtatás E-mail
A The Institute of Internal Auditors (IIA) által publikált Nemzetközi Szakmai Gyakorlat Keretrendszere (angolul rövidítve IPPF) átfogó fogalmi keretet és útmutatást ad a belső ellenőrök számára. Az ehhez kapcsolódó, mindben elemében megújított Megvalósítási útmutató Implementation Guidance) az IIA Normák gyakorlati alkalmazását segíti.
Kiadványunk a Útmutatók hiteles magyar nyelvű fordítását tartalmazza.
Megjelenés 2017. november 29.
Ára: 4490,- Ft + postaköltség
Letölthető megrendelő lap
 
A Belső Ellenőrzés Szakmai Gyakorlatának Keretrendszere (Kötelező Normák) Nyomtatás E-mail
Az 55 oldalas kiadvány az International Professional Practices Framework (Mandatory Guidance) kézikönyvének szakmai fordítása az eredeti angol szöveg feltüntetésével.
Mivel a kiadvány kétnyelvű, így jelentős segítséget nyújt a témában angolul megtalálható széleskörű irodalom megértéséhez is.
Ára: 2499,- Ft + postaköltség
Tartalom
Letölthető megrendelő lap
 
Belső ellenőrzés és csalásmegelőzés Fraud kézikönyv – gyakorlati útmutató Nyomtatás E-mail
A Belső Ellenőrzés Szakmai gyakorlatának Nemzetközi Normái irányelveket fogalmaznak meg a visszaélések kockázatának felismerésével kapcsolatban. A Belső ellenőrzés és csalásmegelőzés című kiadvány megfogalmazta azokat az eljárásokat, gyakorlatokat, amelyeket a belső ellenőröknek követni kell, ha ilyen jellegű kockázatokkal találkoznak, vagy megbízást kapnak ilyen jellegű vizsgálatok végrehajtására.
A 64 oldalas kiadvány kiválóan mutatja be az eljárásokat és szükséges lépéseket minden iparágban vagy szektorban dolgozó kollégák részére, és komoly segítséget nyújt azok kommunikálásához, bemutatásához a felső vezetés és/vagy az ellenőrzésre kerülő területek részére.
Mivel a kiadvány kétnyelvű, így jelentős segítséget nyújt a témában angolul megtalálható széleskörű irodalom megértéséhez is.
Ára: 3.990,- Ft + postaköltség Letölthető megrendelő lap
Megrendelés
 
Vállalati internal audit a gyakorlatban Nyomtatás E-mail

Vállalati internal audit a gyakorlatbanDr. Buxbaum Miklós

Az elmúlt időszak nagy port felvert vállalati csődjei ráirányították a figyelmet a belső ellenőrzési szakma további megújításának szükségességére. Azok a biztonsági rendszerek kerületek előtérbe, amelyek környezetében az auditoroknak, mint a vállalat belső tanácsadójának kell megtalálni a lehető legjobb megoldásokat A Vállalati internal audit gyakorlata egy olyan kézikönyv, amely a belső ellenőröknek és vállalati vezetőknek a mindennapi munka során nagy segítséget jelenthet. Fókuszában a kockázatorientált vállalatirányítási rendszerek létrehozása, amelyek kialakításában az ellenőrzésnek is jelentős szerepe van. A szerző a függetlenített belső ellenőrzés feladatainak megváltozását egy multinacionális, szolgáltató cég, belső ellenőrzés vezetőjének szemszögéből látja és mutatja be, és bízik abban, hogy a belső ellenőrzési tapasztalatok megismerése és megvitatása hozzájárul a szakma továbbfejlődéséhez.  Letölthető megrendelő lap
A kiadvány ára: 4998 Ft (bruttó)
Megrendelés          #mce_temp_url#
 
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál és intézményeiknél Nyomtatás E-mail

Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál és intézményeiknélDr. Saly Ferenc

A kézikönyv ismerteti az ellenőrzési szervezet kialakításának és működtetésének megoldási módját, az általános és speciális követelményeket és a feladatellátás eszközeit. Bemutatja az ellenőrzés tervezésének logikai lépéseit, az ellenőrzési tevékenység főbb munkaszakaszaival, az ellenőrzési kockázatokat. Esettanulmányokkal alátámasztva ismerteti az ellenőrzési módszereket, különös tekintettel a FEUVE, az ellenőrzési nyomvonal valamint a szabálytalanságok kezelésének kiépítettségével és működtetésével kapcsolatos ellenőrzések technikai módszereire. Részletesem az ellenőrzési programra, a jelentésekre, a megállapítások megalapozására, a javaslatokra, a minőségbiztosításra, gyakorlati segítséget nyújtva az ellenőrök számára. Letölthető megrendelő lap
A kiadvány ára: 4830 Ft (bruttó)
Megrendelés
 
Az integrált kockázatelemzés és -kezelés alkalmazási lehetőségei a közszférában Nyomtatás E-mail

Az integrált kockázatelemzés és -kezelés alkalmazási lehetőségei a közszférábanDr. Fekete István, dr. Galambos Péter, Dr. Janza Péter, Ákos Endre

A kiadvány a "Kockázatelemzés lépésről lépésre" című szakkönyv folytatása, mely az üzleti területek gyakorlati tapasztalatait felhasználva vázolja fel az integrált kockázatelemzés lehetséges felhasználási formáit a közszférában. Az ismertetett eljárások megteremtik az egységet az integrált kockázatelemzés egyik kiemelt területén - a belső ellenőrzés kapcsán - a Pénzügyminisztérium által kiadott belső ellenőrzési kézikönyvekben, valamint az Állami Számvevőszék által kiadott "A központi költségvetési szervek elemi beszámolójának pénzügyi (szabályszerűségi) ellenőrzésének módszertana" című kiadványban leírt kockázatelemzési módszertanokkal. A könyvben megfogalmazott kockázatelemzési módszertan végrehajtását megkönnyítik a CD mellékleten található Excel makrók, amelyek új struktúráját a szerzők feltöltötték mindazokkal a konkrét információkkal is, amelyek egyszerűvé és gyorssá teszik a kockázatelemzés elvégzését. A kiadványt az Állami Számvevőszék, a Pénzügyminisztérium, a KEHI és a KSH szakemberei gazdagították javaslatokkal, konkrét példákkal, amelyeket a szerzők beépítettek a kézikönyvbe.
Letölthető megrendelőlap
A kiadvány ára: 7980 Ft (bruttó)
Megrendelés
 
Kockázatelemzés lépésről lépésre Nyomtatás E-mail

Kockázatelemzés lépésről lépésreDr. Galambos Péter - Dr. Fekete István

Ez évtől valamennyi területen kötelező a kockázatelemzés alkalmazása a belső ellenőrzési terv összeállítása során. Az ETK zRt. kiadványa lépésről lépésre támogatja a kockázatelemzés elvégzését, illetve segítséget ad ahhoz, hogy az eredmények felhasználhatóak legyenek tervkészítés folyamatában. A Belső Ellenőrök Magyarországi Szervezetének szakmai ajánlásával megjelenő szakkönyv hiánypótlásra vállalkozik: tartalmazza a kockázatkezelési tevékenység összefoglalását, egy részletes kockázatelemzés módszertani leírást, ágazatonként - önkormányzatok, államigazgatás, versenyszféra - egy-egy mintapéldát, valamint CD- mellékletként egy Excel makró fájlt, a konkrét munkavégzés megkönnyítésére.  A kiadvány megjelenési éve 2005, 100 oldalon, B5-ös formátumban. A könyveket a megrendelés sorrendjében postázzuk.
Letölthető megrendelőlap
A kiadvány ára: 7980 Ft (bruttó)
Megrendelés
 CIA oktatás

Képesített Belső Ellenőr (Certified Internal Auditor
nemzetközi oklevél megszerzésére felkészítő képzés

VIDEO

Elektronikus oktatás

E-learningAz elektronikus oktatási forma költséghatékony eszköze lehet szakemberek képzésének. Folyamatosan bővítjük kész kurzusaink számát, testreszabott képzési programok megtervezését és lebonyolítását is kínáljuk.

Bővebben